top of page

Stell og styr

33191066-eurasier.jpg

På denne siden har vi skrevet noen tips til deg om stell og pleie av din hund!

Eurasieren har en dobbel pels som består av underull og dekkhår.

Pelsen til en Eurasieren vil endre seg fra valpestadiet og vil skifte over til voksenpels når den nærmer seg ett år. For at pelsen skal holde seg pen er det lurt å gre godt gjennom pelsen en gang i uken. Når man børster er det viktig å børste fra rot til tupp for å unngå tover og floker. Gre pelsen spesielt godt bak ørene, halen og skjørtene bak.
 

Pelsen trenger generelt lite pelsstell, men det er som nevnt lurt å gre gjennom en gang i uken. Mellom røyteperiodene slippes det som regel lite pels, men under røytetiden felles all underull og deler av dekkhårene. Det lønner seg å investere i en god karde og kam.
 

Regelmessig kloklipp er også viktig for å holde klørne korte, samt en lett stuss rundt og under potene for å forhindre ubehag på tur samt at snø skal irritere og skape såre poter. 


Pelsen er så godt som selvrensende, skitt og søle preller av nærmest av seg selv. Det er derfor ikke behov for hyppig bading, men det er lurt å bade hver 3-4 måned. Det lønner seg å kjøpe en god hundesjampo, gjerne til dobbeltpelset hund. Det er viktig å skylle såpen godt ut under bading. Etter badet kan pelsen tørkes lett med håndkle, får man går inn med en hundeblåser for å få blåst pelsen helt tørr.

bottom of page