top of page

Litt om valpen

429731868_1103006454232752_7312640540978979401_n.jpg

Tenner

Valpetennene begynner å felles når valpen er mellom 4-6 måneder, her er det viktig å se til at det ikke dannes en dobbel tannrekke under tannfellingen. Dette kan føre til skjevhet på de nye tennene som kommer etter valpetennene. Hvis valpen ikke feller valpetennene bør dyrlege kontaktes.

Det er viktig å pusse tennene regelmessig for å sikre god tannhelse hos hunden. Puss derfor med egnet tannbørste og tannpasta, dette fås kjøp i dyrebutikker, apotek eller hos din lokale dyrlege.

Vaksine
Det er viktig vaksinere hunden. De første vaksinene får hunden som valp rundt 6-8 ukers alder, deretter ved 12 uker før hunden igjen skal revaksineres når den fyller ett år. Deretter revaksineres hunder årlig. Hvis man ønsker å ha med hunden til andre land, unntatt Sverige er det påbudt å vaksinere for rabies. Hunden må ha fylt 12 uker og man må vente minst 21 dager før man kan reise. Noen land kan ha andre regler, sjekk derfor alltid landets regler hvis du planlegger utenlandsreise med hunden din.
 

Forsikring
Vi oppfordrer alle hundeeiere å forsikre hunden sin. Hvis man er inne på tanken om å anskaffe seg hund, ta kontakt med forsikringsselskapet ditt for et tilbud. NKK samarbeider med Agria dyreforsikring, her finnes det ulike tilbud som passer for Eurasier.

bottom of page