Historikk

Julius Wipfel, en tysk hundentusiast, fant like etter krigen en polarhund på ett omplasseringshjem for dyr. Denne hunden tilpasset seg familien på kort tid, og hadde en sjarmerende personalitet og en unik intelligens. Den var selvstendig, avbalansert, rolig og samtidig reservert mot fremmede, en personlighet som fasinerte han. Wipfel bestemte seg derfor å skape en egen rase. I dette arbeidet jobbet han sammen med Charlotte Baldamus, etterhvert ble også nobelprisvinner Konrad Lorenz en viktig bidragsyter.

Målet ble definert som følger: «å avle fram en sunn og funksjonell hund av polarhundstype med vakre attraktive farger og med en behagelig mentalitet. Skal med sitt attraktive utseende skal være tilstrekkelig skilt fra andre raser.»

Det første kullet med keeshund/chow-chow ble født i juni 1960. Etter noen generasjoner fant man det nødvendig å krysse inn nytt blod for å utvide arvematerialet, samt større eleganse i kroppsbygningen og bevegelsesmønsteret og en bedret fertilitet. Samojed ble krysset inn i 1972. Gjennom krysning av disse tre rasene, og med avlsmål om å få en sunn og funksjonell familiehund fikk man fram dagens Eurasier. Det ble søkt om anerkjennelse av rasen i den tyske kennelklubben (VHD) allerede i 1973, under navnet wolf-chow, men dette rasenavnet ble ikke godtatt. De ble tilslutt enige om å kalle den Eurasier, etter forslag fra Wipfel. Navnet er meget beskrivende, siden rasen har europeisk og asiatisk avstamning, og med dét navnet ble den godkjent i Tyskland.

Rasens internasjonale godkjenning ble gitt av FCI (The Fédération Cynologique Internationale) 06.01.1994.